Nyd dine omgivelser

- Sådan laver du en lækker terrasse

70 70 72 75

Få ny inspiration til din terrasse

En nem guide direkte i indbakken
 

 

Sådan laver du en lækker terrasse

 

At anlægge en ny terrasse kan være et stort projekt, hvor drømme og økonomi skal forenes i et resultat der holder mange år. Typisk begynder folk at lægge en terrasse i foråret, men i princippet kan den anlægges hele året, med undtagelse af frost vejr.

Tiden i vintermåneder foran brændeovnen giver dog mange ekstra tid til at planlægge nye haveprojekter. Det er da også her drømmene for frit løb.

 

Tanker og drømme

Det er meget forskelligt hvad folk bruger deres terrasse til. For nogle er det er sted hvor familien samles til grillmad hen over sommeren. Andre bruger måske mere deres terrasse som et fristed, hvor de kan slappe af og slikke sol i fred og ro. Det kan også være et sted hvor børnene lære at cykle og leger vandkamp.

Og når man er i gang med terrassen er der heller ikke langt til tænker om gangstier og indkørsel, som du kan anlægge i samme omgang.

Imens tankerne er på gled, er det en god idé at tænke over om du vil have en terrasse der kræver meget eller minimal vedligehold. Her skal du både overveje beplantning og belægningsmateriale.

 

Materialevalg

For at anlægge en ny terrasse kræver det naturligvis at du har noget at anlægge den med. Og det primære materiale til terrassen er belægningen. Det er her du sidder i dine havemøbler, dine børn leger og det er her din grill står.

Beton, som herregårdssten og fliser, er det mest almindelige valg i de danske haver. Det er så almindeligt at din nabo sikkert også har det.

Granit er også et populært valg til terrassen. Det lægges ofte på runde terrasser eller små sammensatte cirkler. Modsat beton er granit hugget ud fra miner og er et tungt naturligt materiale.

Af andre naturlige materialer er teglklinkerne, som er fremstillet af ler. Klinkerne formes og brændes hård, hvorefter materialet bliver meget slidstærkt. Det give mulighed for mange farver. så der er minimal vedligeholdelse, hvorfor det er et oplagt valg til en ny terrasse. Teglklinker er ofte udført så de æstetisk passer bedre til terrassen end andre belægningstyper.

 

Planlægning og udførelse

Placeringen afgøre din udnyttelse af terrassen. Placer den, hvis muligt, således at du for morgen- og aftensol, ellers kan flere terrasser være en god løsning. Overvej arealet så det passer til havebordet, loungemøbler, solseng og ikke mindst grillen.

Når du har valgt din belægning skal du have styr på værktøjskassen og bærelaget. Belægningsunderlaget er den vigtigst element i din nye terrasse. Hvis underlaget ikke er godt nok opbygget, risikerer du at belægningen bliver skæv og ujævn. Bærelaget kræver en god udgravning og opbygges herefter af stabil grus og afretningsgrus, der stampes godt med en pladevibrator.

 

 

Gå på opdagelse med bålsted og sildeben

Sommeren kommer snart og byder på lækker mad fra grillen, hyggelige stunder i godt selskab og forhåbentlig lidt sol.
Få inspiration til at skabe de rigtige omgivelser i din have til sommerhyggen.
 
Ring til migVi svarer gerne på spørgsmål om din nye terrasse